West Amerika

| |

Ik ben in de meivakantie naar west-Amerika geweest. We moesten 11 uur vliegen vanuit Amsterdam. We kwamen om 14:00 aan in San Francisco. Ik heb in het vliegtuig haast niet geslapen. Maar gek genoeg had ik die dag geen last van een jetlag.

San Francisco

We kwamen aan op het vliegveld en Thomas en ik voelden ons helemaal niet lekker. We waren klaar met de koffers ophalen en we gingen onze auto ophalen. We hebben de chevrolet suburban gehuurd. Eerst wilden we een andere, maar die was er niet meer. In San Francisco zijn we naar meerdere plekken geweest. Eerst gingen we naar pier 39. Hier hebben we zeeleeuwen gezien. Ze stonken een beetje naar natte hond. Na de pier gingen we met de cablecars terug naar ons hotel. Omdat in San Francisco de wegen heel erg omhoog lopen worden die cablecars met een touw omhoog getrokken. De volgende dag gingen we fietsen naar de Golden Gate Bridge. We hebben daar hele leuke foto’s gemaakt. Na de brug gingen we naar Sausalito. Daar hebben we een ijsje gegeten. De ijsjes waren heel groot en lekker. We hadden geen zin meer om dat hele stuk terug te fietsen, dus zijn we maar met de boot terug gegaan. Het was leuk om met die boot terug te gaan want we kwamen langs Alcatraz. Na de boot gingen we terug naar de auto en zijn we naar Yosemite gegaan.


Yosemite

We gingen eerst eten. Omdat we zin hadden in iets Amerikaans hebben we pannekoeken gegeten. Na de pannekoeken gingen we door het park lopen. We hebben in totaal ongeveer 6 uur gelopen. Er waren meerdere routes. Wij hebben de Mist Trail gekozen. In Yosemite zijn veel watervallen. We zijn er erg dicht langs gegaan. Toen we aan het lopen waren kwamen we er achter dat we niet genoeg water mee hadden. Voor de zekerheid hebben we een fles gevuld bij een hardstromend riviertje, voor als we dorst zouden krijgen. We zagen heel veel eekhoorns. Toen we even bezig waren, was mama al aan het zeuren dat ze niet meer kon. Uiteindelijk is ze gewoon heel goed door blijven lopen en heeft ze het gehaald. Maar mijn vader had ook ergens last van. Hij had net als ik last van zijn knieen. Dus aan het einde van de tocht was hij wat langzamer. We hebben het gehaald en ik vond het heel erg leuk.


Sequoia

We kwamen aan bij het Sequoia-park. Eerst gingen we naar ons huisje. We hadden een klein kamertje waar we maar net alles kwijt konden. Na alles in ons huisje gezet te hebben, zijn we naar de bomen gegaan. De bomen waren echt heel groot, jammer genoeg mocht je ze niet aanraken. Er stond een groot hek omheen. De bomen waren ongeveer 1700 jaar oud. We hebben niet de allergrootste boom gezien maar we hebben de breedste boom ter wereld gezien.


Death Valley

We kwamen aan in Death Valley en je zag meteen dat het er warm was: er stonden geen huizen. We zijn even gestopt en hebben leuke foto’s gemaakt. Toen we de auto uit gingen voelde je de warmte. Het was echt warm. Het was een platte vlakte met weinig en kleine plantjes. Mijn kleinste broertje moest heel erg nodig plassen. Maar waar ga je plassen als er nergens een boom staat om achter te staan. Hij heeft het uiteindelijk achter een klein plantje gedaan. We gingen na de leuke foto’s weer verder rijden. Er was geen enkele auto op de weg. Toen we bij ons huisje aankwamen zagen we dat er een zwembad was. We zijn er meteen in gedoken. Die dag daarna wilden we weer in het zwembad, alleen het hek was op slot. Dus we gingen terug naar ons huisje. We gingen een half uurtje later weer. We zagen mensen in het water liggen maar er hing nog steeds een slot om het hek. We vroegen hoe ze binnen waren gekomen. Ze zeiden dat we aan de zijkant naar binnen konden. We hebben daar nog leuke foto’s gemaakt.


Badwater

We kwamen daar aan en het was daar heel warm. Onze ouders zeiden:‘we lopen maar een half uurtje’. Dus we gingen lopen. Thomas en Olivier waren alleen maar aan het zeuren dat het te warm was. Dus ze gingen weer naar de auto met mama. Ik zag dat mijn vader baalde dus ging ik met hem mee om hem gezelschap te houden. We liepen nog iets verder, alleen iedereen kwam achter ons aan. Dus we gingen steeds een stuk verder lopen. Uiteindelijk stonden we op de goede plek. Mijn vader was bezig om zijn drone op te laten stijgen, maar dat lukte niet. Ik stond daar en het water was op. Ik werd heel erg duizelig en ik zei tegen mijn vader dat ik terug wilde. Hij wilde het nog even proberen, dus hij zei:‘ga maar alvast’ dus ik liep en ik werd steeds duizeliger. Ik keek de hele tijd achter me om te kijken of het nog goed ging met mijn vader. Toen ik bijna bij de auto was, was ik aan het hyperventileren. Ik hield het niet meer, het was veel te warm. Uiteindelijk heb ik anderhalve liter water opgedronken. Mijn vader en ik hebben het dus gered, maar de drone niet. Toen mijn vader bezig was zei de drone:‘oververhit’. Dat heeft hij de hele reis nog gezegd.


Las Vegas

Na Badwater gingen we eerst naar een mall. Dat is een heel groot winkelcentrum. Hier hebben we hele leuke kleren gekocht. Na de mall zijn we meteen door gereden naar het hotel. Het was een heel mooi hotel. We lieten alles achter in het hotel en konden naar de stad. We waren daar en het eerste wat je zag waren casino’s. Heel veel mensen gokken daar in Amerika. Na wat lopen zagen we heel veel rare dingen. Zoals een sphinx, een piramide, de Eiffeltoren en heel veel andere dingen. Ook zag je heel veel winkels. Zoals: een m&m shop, een reeses shop en nog andere snoepwinkels. Ook zijn we gaan kijken bij een fontein die op de muziek met water spoot. Uiteindeijk moesten we snel zijn want anders misten we de laatste bus.


Zion

In Zion zijn we niet heel lang geweest. Dat komt omdat we anders iets anders zouden missen. Dus we hebben van alles wat er was een ding uitgekozen wat we niet gingen doen. En dat was dus Zion. Zion was wel heel erg mooi, we hebben er ook een leuke foto gemaakt. Maar voor de rest was het niet zo spectaculair.


Antelope

Toen we bij het bedrijf waren dat er voor zorgde dat je naar Antelope kan, hebben we een kleur gekregen. Wij hadden de kleur groen. we moesten met de auto mee met de groene groep. Toen we bij Antelope waren, zag ik al dat het erg mooi was. Maar ik merkte wel meteen dat de meneer die ons een rondleiding gaf een beetje gericht was op 1 iemand. Dus zij kreeg alle mooie foto’s en wij konden geen enkele mooie foto maken. Toen we bij het eind waren, moesten we ook weer terug. De begeleider vroeg aan de groep wie er voorop wilde lopen. Wij wilden dat wel! Wij gingen voorop lopen en we hebben nog hele mooie foto’s gemaakt.


Horseshoe

Toen we bij Horseshoe waren, hadden we eigenlijk helemaal geen zin om naar buiten te gaan en te gaan lopen. Maar we hebben het wel gedaan en het is zeker de moeite waard geweest. We liepen naar de Horseshoe toe en we hoorden mensen gillen. Dus wij dachten ‘er is iets ergs aan de hand’. Toen we daar kwamen, zagen we dat er iemand aan zijn vriendin had gevraagd om te gaan trouwen. Iedereen om ze heen was aan het gillen. Dus het was er niet echt rustig maar wel mooi.


Bryce

Bij Bryce hadden we iets bedacht. We hadden namelijk een kaart met allemaal dieren. Al die dieren moesten we vinden. We begonnen met lopen en we zagen al meteen een dier dat we nodig hadden. Jammer genoeg was dat ook het enige dier dat we hebben gezien. Maar het was wel leuk, het lopen. We liepen tussen allemaal mannetjes gemaakt van zand.


Arches

We waren aangekomen bij de plek waar we gingen lopen. We begonnen met lopen en we merkten al meteen dat er veel Chinezen liepen. Toen ik langs een Chinees liep (het leek wel alsof ze had gewacht tot ik langs liep), scheeuwde ze heel hard in mijn oor. Ook waren er Chinezen die tijdens het lopen speeksel spuugden. Er was een hele nette Chinees, ze liep naast mijn vader en opeens maakt ze een raar geluid. Je zag dat ze wilde spugen. Ze draaide haar hoofd naar mijn vader. maar ze zag dat hij daar stond. Dus ze draaide zich snel terug en ze spuugde daar. Maar voor de rest hebben we daar wel hele mooie foto’s gemaakt en heb ik het heel erg naar mijn zin gehad.


Monument Valley

Ook van Monument Valley heb ik niet heel veel gezien. We reden er gewoon doorheen. We zijn niet gestopt, maar het was wel mooi daar. Het leek op de plek waar de film Cars ook is gemaakt.


Grand Canyon

Toen we bij Grand Canyon aankwamen, stond de zon erg laag. Na een tijdje wachten hebben we de zonsondergang heel mooi op beeld. Die dag daarna zijn we nog naar een andere plek bij de Grand Canyon geweest.

Daar kwamen we mensen tegen die ons m&m’s wilden geven. Wij zeiden dat we het niet wilden. Mijn vader zei voor de grap:‘wij eten alleen maar bloemkool’. Dus die man zei tegen ons: ‘oke dan houden we een wedstrijdje: wie als eerste boven is’. Zij hebben gewonnen. Omdat dat natuurlijk een hele leuke herinnering is, vroegen we aan hem of we een foto met hem mochten maken. Hij zei ja, en hij gaf ons ook meteen een pakje m&m’s!


Big Bear

In Big Bear Lake gingen we naar de dierentuin. Er waren daar dieren die te slap waren om weer terug in het wild te leven. Dus werden ze hier opgevangen. Het was wel cool, want we hebben ook een beer gezien. Na de dierentuin zijn we gaan bowlen. Mijn vader heeft 4 strikes achter elkaar gemaakt. De dag daarna werden we wakker en we keken naar buiten. Er lag wel 10 centimeter sneeuw! Dus we zijn in de jacuzzi gedoken en we hebben daar van de sneeuw genoten.

Los Angeles

In Los Angeles zijn we naar het strand geweest. We hebben daar gezwommen en genoten van de zon. Daarna keken we naar mensen die op de skatebaan coole stunts deden. In het hotel hadden ze een zwembad. Dus mijn broertjes en ik hebben bedacht om daar alvast heen te gaan. Maar we waren het pasje vergeten dus we zaten vast in de lift. Die dag daarna moesten we onze leenauto weer inleveren. Hij was helemaal vies dus we hebben hem eerst nog even schoon gemaakt en daarna hebben we hem pas ingeleverd. En toen zat de vakantie erop. Het was een supervakantie. Een vakantie om nooit meer te vergeten!